Beograd

Vučić: Znam s kim imamo posla

Pozvao je Vučić zatim okupljene da odaju počast djeci koja su stradala u masakrima u Srbiji.
Vijesti / Svijet | 26. 05. 2023. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Aleksandar Vučić 

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na pozornicu je izašao s kišobranom te ga je neposredno prije početka govora maknuo.

Beskrajno vam hvala što se došli u ovolikom broju. Hvala vam što vas kiša nije potjerala. Hvala vam što se pokazali da ste spremni boriti se za poštenu Srbiju, rekao je Vučić.

Pozvao je Vučić zatim okupljene da odaju počast djeci koja su stradala u masakrima u Srbiji.

Zna s kim ima posla

''Danas moramo razgovarati u tišini. Dužni smo to stradaloj djeci i svoj djeci kojoj trebamo pomoći. Zato je najvažnije pitanje koje je postavila jedna majka: "Čemu smo učili djecu?". Hoće li naša djeca znati reći molim, hvala i izvoli ili će reći da nemaju što pričati. Večeras sam htio govoriti drukčije. Imam nekoliko vijesti za vas. Kao da su čekali današnji dan na napadnu javne ustanove na sjeveru Kosova. Čim se završi ovaj skup, održat ćemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Plašim se lošeg jer znam s kim imamo posla. Zbog svega toga, jedinstvo nam je potrebnije nego ikada'', rekao je Vučić, prenosi Jutarnji,hr.

Video: 26.5.2023. Skup "Srbija nade"

''Prikupili smo više 50 tisuća komada oružja i eksplozivnih sredstava. Zamislite koliko smo života spasili. Uveli smo policajce u škole. Psihologe i pedagoge također'', rekao je Vučić.

''Neki su tragediju htjeli zloupotrijebiti. Ali ne obični ljudi. Već političari. Političari koji su zloupotrijebili najveću tragediju u povijesti Srbije. Oni zaslužuju prijezir. Naš narod, koji je nešto htio napraviti, zaslužuje poštovanje'', dodao je predsjednik Srbije.

''Ja pozivam i te političare, o kojima mislim sve najgore. Pozivam ih na dijalog. Nisu autoceste mjesta na kojima se rješavaju problemi. Mi njih ne mrzimo, čak ni one koji su ušli u anale beščašća'', ustvrdio je Vučić

Ukinuli smo i realityje

''Ukinuli smo i realityje, ali neće oni na svojim televizijama ukinuti realityje. Nije njih to interesiralo. Njih nisu interesirala ni djeca. Oni su samo htjeli mene srušiti. Pozivam ih na razgovor, ali tranzicijskih vlada neće biti dok sam živ. Dalje o tome nema razgovora'', rekao je predsjednik Srbije.

''Nama ne upravljaju strani ambasadori i vlade. Mi ćemo odlučivati kada ćemo i kome uvoditi sankcije. Mi smo posljednjih dana vidjeti i napade na srpsku crkvu. Ne morate biti vjernici, ali ne može se rušiti taj stup našeg društva'', dodao je Vučić.

''Mi nemamo kud. Pritisli su nas svojim lažima. Ništa loše nikome nismo napravili. Čuvat ćemo mir i tražit ćemo mir. Prvi napad na Srbe, Srbija neće sjediti prekriženih ruku. Srbe nećete protjerati. Dok sam predsjednik Srbije, uvijek ćemo osuđivati zločine poput ubojstva Bošnjaka. Srbija mora biti sigurna za sve'', ustvrdio je predsjednik Srbije.

''Sutra će netko drugi preuzeti Srpsku naprednu stranku. Divni će je ljudi preuzeti. Ja ću biti predsjednik svih Srba. Sutra krećemo u formiranje pokreta za narod i državu kako bismo sačuvali zemlju u naredni dvije-tri krizne godine'', rekao je Vučić, koji je na čelu SNS-a bio 11 godina. Vučić je oporbi rekao i da "vlast neće mijenjati na ulicama".

''Ne idem ja nigdje. Borit ćemo se za Srbiju zajedno. Jedino što želim je da se zahvalim svojoj obitelji. Svašta je istrpjela''. dodao je Vučić, kojemu je glas zadrhtao kada je spomenuo svoju obitelj.

Sendvičar i bot

''Ja ću biti vaš sendvičar i bot jer vi ste narod. Srbija će uvijek biti uz svoj narod. To ne možete promijeniti i pobijediti. Taj pokret sam zamislio kao nešto šire od svih naših stranaka. Kao mjesto u kojem će se okupiti svi ozbiljni ljudi. Želimo biti na putu za Europsku uniju, ali ne tako da rušimo svoja savezništva na istoku'', ustvrdio je predsjednik Srbije.

''Nema ništa gore od mržnje. Ovaj skup nije skup protiv nekoga. Nismo im ni ime spomenuli'' rekao je Vučić.

''Hvala na ogromnoj podršci i ljubavi. Molim vas da se borimo zajedno. Period najteže borbe je pred nama''' ustvrdio je predsjednik Srbije.

''Nastavite pobjeđivati za budućnost Srbije. Znat ćemo sačuvati Srbiju. Ne mogu vam opisati koliko vas volim. Takvu podršku nitko nikada u Srbiji nije imao'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close